Sponsor

De Omitafel : een wereld vol kleur

Kleur en interactie

De ergotherapeuten gaan vaak op zoek naar nieuwe uitdagingen voor de mensen die zij begeleiden.  Nieuwe zaken die de wereld verruimen van bewoner en bezoeker van het dagverblijf.

Met de Omitafel brengen we iets totaal nieuws in Zevenbergen.  De Omi-vista tafel is een interactief projectiesysteem dat reageert op bewegingen die je maakt op de beelden die op een tafel worden geprojecteerd.  Vaak gaat dat ook samen met (audio)visuele effecten. Dankzij dit projectiesysteem gaan we samen met onze tafelgenoten het spel aan. De tafel is voor hen een herkenbaar object maar wordt nu op een heel andere, plezante manier gebruikt. Samenspel stimuleert contact, plezierbeleving, actieve deelname.   ‘Zien doen’ nodigt uit tot ‘zelf doen’ en ‘samen doen’ creëert verbondenheid.  
En beweging is er genoeg.  Je kan ballonnen doen bewegen, zachte rimpelingen veroorzaken boven een prachtig koraalrif, heel eenvoudige quizjes spelen, blokken inkleuren enz.  Allemaal vlakbij en interactief.  De eerste spelers reageren dan ook enthousiast!  Een meerwaarde voor het lokaal van de Schouwburg waar het projectietoestel aan het plafond hangt.

Sponsoring

Nieuwe technologie is niet goedkoop.  Gelukkig konden we rekenen op een aantal gulle sponsors.  De omnitafel kwam er dankzij de steun van United Fund for Belgium, de ouders van Wouter (+2017) en het Huis Van Bewust-zijn.
Van harte bedankt voor deze mooie, nieuwe attractie.