Corona

Bewoners naar huis

De overheid heeft beslist dat bewoners van een residentiële voorziening vanaf 25/5 opnieuw over en weer naar huis, naar hun familie kunnen gaan. Het is aan de voorzieningen om daar - binnen een redelijke termijn - een plan van aanpak voor uit te werken.
In Zevenbergen wensen we deze versoepeling van de maatregelen geleidelijk te laten verlopen.  Zo contacteren we eerst de ouders die hun kind tot vandaag nog thuis opvangen, sinds het begin van de coronamaatregelen.    Met hen werden de nodige afspraken gemaakt over het terugkeren van hun zoon of dochter.   
De sociale dienst contacteert ook alle andere gezinnen. Omdat dit heel wat telefoonverkeer vergt kan het even duren voor u thuis wordt opgebeld. Onze sociale dienst doet er alles aan om deze informatiefase zo vlot mogelijk te laten verlopen.  
Met iedereen zal concreet worden afgesproken hoe het verkeer van thuis naar Zevenbergen het best wordt georganiseerd.   Uiteraard duurt het nog even voor de hele puzzel voor Zevenbergen-Ranst en De Maretak klaar is.  Daarom zijn er op dit moment nog geen concrete data te geven over het exacte tijdstip van naar huis gaan. 

Het dagverblijf in Ranst gaat open

Het dagverblijf in Ranst start op maandag 15 juni opnieuw geleidelijk met de dagelijkse opvang.  Alle ouders werden verwittigd en op de hoogte gebracht van de bijzondere afspraken om deze opstart mogelijk te maken.  We volgen daarbij de richtlijnen van de overheid.  Deze aanpassingen zorgen voor een zo veilig mogelijke omgeving voor medewerkers en cliënten.  Het dagverblijf start in de nagelnieuwe woning Keerbeek 6.  Dat is hun voorlopige stek tot de grote verhuisoperatie naar de nieuwe woningen start.  Op dat moment verhuizen ze naar de leegstaande woning 19.

Nogmaals dank voor de goede samenwerking en de steun die we in heel deze periode vanwege de vele families mogen ontvangen.